bestellen

 

Wenst u meer informatie of een bestelling te plaatsen? 
Contacteer ons gerust via jeroenlievens@telenet.be of bel ons op via het volgende telefoonnr: 056 64 42 33

 

Europese runderrassen

Een eigen selectie aan buitenlands rundsvlees rechtsreeks van op de vroegmarkt in Parijs! Deze lendes laten wij in eigen huis afrijpen (dry-agen), dit om de malsheid en smaak tot een hoger niveau te tillen.

Wat is Dry-aging ?

Dry-aging of rijpen is een proces dat min of meer bij toeval in de Verenigde Staten werd ontdekt. Het vlees werd open en bloot in treinwagons vervoerd, waarbij door het hangen in de wind het vlees veel vocht verloor en indroogde. Het kreeg daardoor een zwarte kleur aan de buitenkant, maar binnenin was het dieprood en boterzacht. Inmiddels wordt gebruik gemaakt van speciale rijpings-kasten waarin het effect van het vlees in de wind zo goed mogelijk wordt nagebootst. Dankzij een optimale luchtvochtigheid, circulatie en temperatuur verdampt het vlees en breken natuurlijke enzymen het spierweefsel af. 

Waarom Dry-aging ?

Het aanbieden van een heerlijke, malse côte à l'os zoals de tijd van vroeger.

Onze runderrassen

Simmentalrund uit Oostenrijk :

Karaktervolle smaak, mooie marmering, vier weken rijpen brengt dit vlees tot op een hoger niveau. 

Limousin uit de Limogestreek in Frankrijk :

Lippenstift rood vlees, pure vleessmaak, doorgaans mager tot licht vet, na vier weken rijpen verbeterd merkelijk de textuur als de smaak van het vlees.

Charolais (label rouge) uit Frankrijk :

Zachte smaak met lichte marmering, zeer sappig en zeer toegankelijk, ideale rijping is vijf weken.

Parthenaise (zeer beperkte kweek bij kleine boeren):

Lichte marmering omwille van de vele kruiden in de voeding, ideale rijping is twee à drie weken.

Blonde d'aquitaine :

Zachte smaak en botermals, hoeft niet echt een rijping om te vermalsen, enkel de smaak te concentreren, drie weken is voldoende.

Rouges des pres :

Volle smaak en aangename textuur, lichte marmering , drie à vier weken rijping brengt dit vlees naar de absolute top.

Aubrac uit Frankrijk :

Donkerrood, paars vlees, kruidige en roomkaassmaak, enkel met zes weken rijping haal je alles uit het vlees.

Chianinarund uit Italië (Emilia romogna) :

Paars, rood vlees, mooie marmering met fantastische smaak van verse malse kruiden, doet je verlangen naar steeds een nieuw stuk, zes weken rijping is noodzakelijk voor smaak en textuur.

Tarantaiserund uit de Franse Alpen :

Zeer mooi gemarmerd vlees, lichte gepofte kastanjesmaak en lange gezouten hoeveboter nasmaak, top wordt bereikt na vier weken rijping.

Rubia gallega uit Spanje :

Ongeloofelijke smaak met lichte bite, smaak van parmesan en gezouten hoeveboter, zes weken rijping noodzakelijk voor de textuur.

Aberdeen Black Angus uit Schotland, National Parc :

Donkerrood vlees, zeer lichte smaak van hazelnoot, mooi licht gemarmerd, bereikt absolute top na rijping van zes weken.

Holstein uit Oostenrijk :

Donkerrood met sterke marmering, mooie nootsmaak met nasmaak van hoevemelk, zes weken rijping is hier noodzakelijk voor de textuur.

Belted Galloway uit Schotland, National Parc :

Donkerrood, lichte tot sterke marmering, fantastische botersmaak, rijping nodig om alles uit de kast te halen qua smaak en textuur.

Normanderund (présale vlees uit Mont St. Michel) :

Donkerrood, zeer mooie marmering, fantastische verse botersmaak, droge rijping vijf weken is hier noodzakelijk om een ongekend lekker stuk vlees te verkrijgen in alle facetten, top 3 van smaak in de ganse wereld !

Salers uit Frankrijk:

Donkerrood vlees, licht gemarmerd, zeer lekkere, diepe smaak en zeer sappig, rijping van zes weken wordt hier aangewezen voor de textuur van het vlees.

Gasconne de Pyrenees (exclusief) :

Bordeaux rood, paars vlees, diepe vleessmaak, licht gemarmerd en zeer mals, bereikt absolute top na vijf weken rijpen.

Highland longhorn uit Schotland, National Parc :

Lichte tot zeer sterke marmering, prachtige botersmaak en langdurige nasmaak, absolute smaakbom na zes weken rijping.

Mont Béliarde uit Frans Juragegebergte :

Zeer mooi gemarmerd vlees, tevens top qua smaak met een kruidige boternasmaak, ideaal is vijf weken gerijpt om de textuur van het vlees 100% tot zijn recht te laten komen.

Priëmonteserund uit Italië :

Zeer smaakvol vlees, mager tot licht vet, behoeft enkel een korte rijping om alle smaken te concentreren.

 

Wijnen

Wij hebben diverse soorten kwaliteitswijnen die perfect passen bij uw uitleg, vraag om meer uitleg aan de verkoopsters.

Tapas

Al ons uitgebreid gamma aan tapas ontdekt in onze winkel? Heerlijk en gemakkelijk met een lekkere aperitief.

Verse groenten & fruit

Bij ons vind u zeker de passende groenten voor bij uw gerecht, ook bieden wij jullie gewassen en gesneden groenten aan, direct klaar voor uw groentensalade. Fruit vind u ook bij ons, niet te grote verpakkingen, ideaal om uw fruitsalade te maken.

 

Bestel tijdig !

Bestellingen voor het weekend dienen tegen de woensdagmiddag binnen te zijn ! Dit omdat we met verse producten werken.

 

Back to Top